Alumnes de l’Institut Joan Mercader reben una xerrada sobre masclisme

Els micromasclismes són la base de l’iceberg de la violència masclista, i sovint passen desapercebuts

Per: Jana Vidal, Laia Reig, Alba Acosta

L’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Joan Mercader (Igualada) hem rebut una xerrada sobre masclisme que ha abordat el que es coneix com la “base de l’iceberg” de la violència masclislta: els micromasclismes o masclismes quotidians, per prendre consciència dels comportaments discriminatoris que vivim en el dia a dia.

Primer de tot, a la pantalla digital es va projectar la imatge d’un iceberg que respresentava els nivells de micromasclismes que hi ha avui en dia. El micromasclisme designa les subtils i imperceptibles maniobres i estratègies d’exercici del poder de domini masculí en la quotidianitat, que atempten en diversos graus contra l’autonomia femenina. A continuació, l’alumnat es va col·locar amb una rotllana i es van repartir tres Post-it, en els quals s’havien d’escriure quins tipus de masclismes coneixíem. Seguidament es van posar en comú les respostes: insults, humor masclista, comentaris ofensius, assetjaments, violacions, etc.

La xerrada va servir per reflexionar sobre el fet que també cal lluitar contra aquests masclismes quotidians, els quals sovint queden amagats a la base de l’iceberg.

Redactors Juniors

,
close