Els alumnes de 3r d’ESO assisteixen a un taller sobre els estereotips 

“Estereotips a la pantalla” reflexiona sobre els rols de gènere i els micromasclismes

Per Laia Reig González i Alisha Arif Parveen

El passat dilluns dia 28 de febrer els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Joan Mercader van tenir una xerrada sobre els estereotips. Aquesta tractava sobre les diferències  de gènere a les pantalles actualment, i els rols i característiques que s’associen a les dones i als homes.

En la sessió, primer vam definir què eren els estereotips i després vam parlar sobre micromasclismes que es poden trobar a les xarxes socials, pel·lícules, anuncis, etc… Els estereotips són idees simplificadores i generalitzadores sobre la manera de ser dels homes (forts, valents, assertius…) i de les dones (boniques, dèbils, insegures…). El micromasclisme és el masclisme que està normalitzat socialment; és a dir, que no es veu. 

A continuació la Carla, la noia que va venir a fer la xerrada, va mostrar unes fotos i va explicar les idees que s’associen amb els nois i les idees que s’associen amb les noies. Després, amb unes targetes de color vermell i verd vam valorar uns anuncis per veure si hi havia igualtat o si s’estava donant més valors a l’home.

La conclusió de la xerrada va ser que ens hem de fixar més en els anuncis i imatges que ens donen o ensenyen, i trencar els estereotips: no sempre les noies han de ser boniques, cuidadores, amables…, i els nois forts, valents…!

Redactor junior

close