Cartell d'Igualada Capital de la Cultura Catalana 2022

Igualada es prepara per fer de Capital de la Cultura Catalana aquest 2022

L’any cultural es va inaugurar el passat 5 de febrer amb un concert dirigit per Jordi Savall

Per: Abril Riba, Laia Reig

Aquest any 2022 la ciutat d’Igualada ha estat designada Capital de la Cultura Catalana. L’Associació de la Capital de Cultura Catalana té com a objectius que la gent conegui els territoris catalans i la llengua i cultura catalana, entre d’altres. El passat dissabte 5 de febrer, per la inauguració d’aquest any cultural, es va fer un concert a la basílica de Santa Maria, dirigit per Jordi Savall, amb peces del Llibre Vermell de Montserrat.

La ciutat porta preparant-se per això des que es va saber, és a dir, des del març de l’any passat. En aquest sentit, Igualada ha establert tres eixos de la capitalitat Cultural. Cadascun té un significat:

– El primer són les onades, simbolitzades a l’aigua, que és una part històrica molt important d’Igualada, que antigament es deia Aqualata. Això estarà lligat amb totes les activitats d’història. 

– El segon són com tres “C” que formen una espècie de G, i signifiquen la vivacitat d’Igualada i la seva creativitat cultural. Aquest eix estarà relacionat amb totes les activitats de música, cinema, teatre, arts…

– Per últim, hi ha els punts que formen la lletra D. La D representa els igualadins que participen per convertir la ciutat en un lloc millor. Dins d’aquest eix hi haurà les activitats de diferents entitats.

Cada eix forma una lletra, i quan s’ajunten en ordre es llegeix “IGD”, l’acrònim d’Igualada, i representa el logo de l’esdeveniment.

El 16 de novembre de l’any passat es van fer les eleccions per seleccionar els 7 patrimonis Culturals. Van votar 1254 persones, de les quals en van sortir 4225 vots. Els guanyadors van ser: el Claustre de l’Escola Pia, la Festa dels Reis, el Museu del Tren Railhome Barcelona, l’Asil del Sant Crist, el Museu del Traginer – Col·lecció Antoni Ros, la Basílica de Santa Maria, i l’Antic Escorxador.

Al lloc web de l’Ajuntament, hi trobareu tota la informació al voltant de l’any cultural: https://www.igualadaccc2022.cat/

Redactors Juniors

,
close