L’Institut Joan Mercader participa a la campanya Let’s Clean Up Europe

Una activitat per conscienciar tothom sobre la quantitat de brossa que llencem a la natura

Per: Joana Terés i Monika Kulykov

El passat divendres 6 de maig tots els cursos de l’ESO de l’Institut Joan Mercader van participar en la campanya Let’s clean up Europe. Consisteix a anar a netejar la ciutat, en aquest cas la vora del riu, i que, d’aquesta manera, no quedin residus.

Aquesta activitat serveix per conscienciar des de “petits” que no s’ha de llençar brossa, ja que a la llarga ens pot perjudicar. És una acció comuna a tot Europa, que serveix per mentalitzar sobre la quantitat de residus que llencem de manera incontrolada a la natura i sensibilitzar tothom sobre això a través de la recollida d’aquests.

Cada curs de l’institut sortia a una hora diferent: els de 3r d’ESO vam sortir a les 10h, i vam estar durant dues hores a la vora del riu recollint brossa. Ens vam repartir en dos grups, i cada grup passava per diferents zones. Vam repartir els residus en diferents paquets que ens van donar per tal de fer la recollida selectiva, i al final ho vam llençar tot a les escombraries corresponents.

Aquesta sortida va ser molt molt entretinguda i interessant, ja que és important ajudar que el medi ambient estigui cuidat i net.