/

Què esperem de la sèrie ‘El Juego del Calamar’?

Arran del seu èxit, n’analitzem la trama i els detalls

Per: Helena Diaz, Delaia Montoro, Irati Etayo, Monika Kulykov

La sèrie de Netflix ‘El Juego del Calamar’, estrenada el 17 de setembre del 2021, ha aconseguit en poc temps la gran xifra de 111 milions de visionats. La sèrie narra la història de com un grup de persones, amb poca estabilitat monetària, arrisquen la seva vida en un seguit de jocs infantils coreans que tenen un premi de 45.600 wons, el que equival a 33,12 milions d’euros.

Les crítiques li han donat entre 8 i 9 sobre 10, però, és aquesta serie tan bona per a nosaltres, els joves? Què n’esperem?

Deixant de banda el fet que l’argument de la sèrie no és molt “family friendly” que diguem, ja que, si falles en un joc, et maten. I tot hi que hi ha una recomanació de edat dels 16 és, en gran mesura, ignorada. S’han fet diverses adaptacions arreu del món, com ara la feta per MrBeast o, encara més recent, l’adaptació al Minecraft. 

S’espera que Netflix anunciï la seva segona temporada, ja que tot i que representa molt bé el dolor que pateixen els jugadors no esmenta en quasi cap moment les seqüeles que els pot produir aquest joc als vermells, dels quals no sabem gairebé res.

Així mateix, els personatges tenen unes grans històries de fons a la principal. Els que tenen més importància són:

El jugador 456, el protagonista, Seong Gi-hun, el jugador 199, Abdul Ali, el jugador 067, Kang Sae-byeok, el jugador 001, el vellet, que a causa del seu tumor cerebral, té problemes per recordar el nom.

Tot això es demostra i fa notar que han invertit tant en actors com en els emocionants i únics escenaris de la sèrie.

Després d’aquestes observacions pensem que és una sèrie bona, però que no ho és per tots els públics. Tot i que la recomanació es per a majors de 16 anys, sabem que nosaltres mateixos ens l’hem saltat i que no som els únics, així que la proposem per adolescents al voltant dels 13 o 14 anys cap amunt.

Redactors Juniors

, , ,
close