Quina és la música més escoltada avui en dia pels joves?

Per Mar Armenteras, Ainoa Alabau, Abril Castaño, Dana Martínez, Alba Bernaus

Avui en dia, gràcies a la revolució digital i internet, la majoria de joves escolten música diàriament, si més no estan al dia amb la música. Si preguntem als joves d’avui en dia quina estil de música és el que escolten més, les respostes més repetides seran reggaeton, rap, pop, hip-hop, entre altres. Però d’on provenen els gèneres de música que escolten? En les respostes rap, reggaeton i hip-hop tenen una cosa en comú: són música urbana.

Què és exactament la música urbana i per què té a tots els joves atrapats? Al ser un gènere que n’engloba d’altres hi ha moltes més possibilitats que agradi. La música urbana va ser coneguda a principis dels anys setanta a Nova York. Aquest gènere de música se sol posar en discoteques i en clubs ja que és una música amb molt de ritme i per ballar. Els gèneres més destacats de la música urbana i més escoltats són el hip hop, el rap, el reggaeton el trap i la música afroamericana.

Segons la plataforma Spotify, la més conneguda i utilitzada per escoltar música, els hits més escoltats pels joves de música urbana han sigut: Culiteo, Millonario, Subelo, La 22, Me Provoca, entre molts d’altres. Els artistes més escoltats aquí a Catalunya són: C.Tangana, Rosalía, Bejo, Dellafuente, Nathy Peluso. Us animem a escoltar aquest gènere de música que ho està “petant” a totes les plataformes digitals.

Redactors Juniors

, , , ,
close